Egy serpenyőben felforrósítjuk az alaplevet, és fedő alatt lassú tűzön főzzük, hogy ne párologjon el. A szárított gombát tegyük egy kis tálba, és öntsünk rá egy merőkanálnyi forró alaplevet, hogy a gomba átázzon. Pár percig pihentetjük, hogy megpuhuljanak. Vegyük ki őket az alapléből, és vágjuk durvára. Tegyük félre az alaplevet későbbre.
Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat, és adjunk hozzá a hagymát és a zellert. Adjunk hozzá egy nagyobb csipet sót és lassan pirítsuk, amíg a hagyma és a zeller színe, legalább 10 percig.
Keverje hozzá a rizst, növelje a hőt és néhány percig folyamatosan keverje, amíg a rizs enyhén diós ízt nem kap. Adjuk hozzá a vermutot vagy a bort, és addig keverjük, amíg a folyadék szinte teljesen el nem párolog. Ezután egy szűrőn keresztül öntsd bele azt a folyadékot, amibe először áztattad a gombát. Majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, egy csipet sót és 2 merőkanál forró alaplevet.
Csökkentse a hőt közepesre, és adagonként adjon hozzá még egy merőkanál alaplevet, és keverje össze. Hagyja, hogy a serpenyőben lévő folyadék szinte teljesen beszívódjon, mielőtt hozzáadna egy újabb merőkanál alaplevet. Addig adjuk hozzá a alaplevet, amíg a rizs puha, de a közepe kissé kemény lesz. Ez körülbelül 20 percet vesz igénybe. Ezalatt a gombát egy nagy serpenyőben egy evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk. Ha a serpenyő nem elég nagy, több kisebb adagban pirítjuk meg, hogy egyenletesen barnuljanak. A rizottót levesszük a tűzről, sóval, borssal ízesítjük. Keverje hozzá a Nurishh Gran Vegiano 2/3-át, a pirított gombát, a kakukkfű leveleket, a citromlevet és a héját. Ha azt szeretnénk, hogy a rizottó krémes legyen, adjunk hozzá még egy kis alaplevet. Ezután fedővel letakarjuk a rizottót, és 2-3 percig pihentetjük.