A pizzatésztát készítsük el nagyjából másfél órával a pizzasütés tervezett időpontja előtt.
Szitáljuk át a lisztet és a sót egy nagy edénybe és keverjük őket össze, majd mérjünk ki 400ml szobahőmérsékletű vizet. Adjuk hozzá a cukrot, élesztőt és egy evőkanál extra szűz olívaolajat.
Keverjünk mindent össze, öntsük hozzá a liszthez és dolgozzuk össze.
Mikor az összes lisztet beleöntöttük, fedjük le az edényt egy konyharuhával és hagyjuk állni tíz percig egy meleg helyen, hogy könnyebb legyen a dagasztás. A tésztát helyezzük egy liszttel megszórt gyúródeszkára, és gyúrjuk amíg rugalmas és sima nem lesz. Tegyünk némi olívaolajat a tésztába és egy üres tálba, majd helyezzük bele a tésztát. Fedjük le a konyharuhával, majd helyezzük egy meleg helyre, ahol egy óra alatt kétszeresére kel.
A paradicsomszószhoz közepes hőmérsékleten melegítsünk fel egy serpenyőben olajat, és süssük a hagymát és fokhagymát aranyszínűre. Adjuk hozzá a paradicsompürét és melegítsük forrásig. Hagyjuk állni 20 percig alacsonyabb lángon, időnként keverjük meg és ízlés szerint ízesítsük.
Miután a tészta megkelt, melegítsük elő a sütőt 250˚C-ra. A tésztát gyúrjuk át lisztezett felületen, majd osszuk ketté.
A tepsire is szórjunk egy kis lisztet, majd a tésztát formáljuk 25-30 cm átmérőjű lepényekké. Ha a tészta láthatóan gyorsan elkezd zsugorodni, hagyjuk állni pár percig.
Amikor megvan a 2 pizza alakú tésztánk, kenjük meg őket paradicsomszósszal 2 cm-t hagyva a szélénél, majd szórjuk meg Nurishh Mozzarellával.
Süssük sütőben 10-12 percig, vagy amíg a sajt el nem kezd olvadni a tetején.
Tálalás előtt szórjuk meg friss bazsalikom levelekkel.