Tészta spenóttal és borsóval

Egy finomság mindig tökéletes krémes eredménnyel.

Átlagos tápérték

250 g penne tészta
120 g mosott és szárított friss bébispenót
1 csésze fagyasztott borsó forró vízben felolvasztva
1 gerezd fokhagyma megpucolva és apróra vágva
1 citrom héja
1/2 lilahagyma vékonyra szeletelve
1 csomag Nurishh spread fokhagymával és fűszernövényekkel
1 friss piros chili vékonyra szeletelve
tengeri só és bors
egy marék mosott és szárított rukkola

Elkészítés

Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet, és főzzük ki a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint. Amíg a tészta fő, egy nagy serpenyőbe öntsük az olívaolajat. Hozzáadjuk a lilahagymát, a fokhagymát és a csipet sót, és közepes lángon addig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul és karamellizálódni kezd. Hozzáadjuk a kiolvasztott borsót, a chili szelet nagy részét, a citromhéjat és a fokhagymát és Nurishh Spreads-t, majd azonnal levesszük a tűzről. Jól keverjük össze, hogy az ízek összeérjenek.

Amikor a tészta al dente, átszűrjük egy friss spenóttal töltött szitán, áttesszük a serpenyőbe, és összeforgatjuk a szósszal, sózzuk, borsozzuk, négy tálban tálaljuk, és a tetejükre egy marék rukkolát és néhány szelet maradék chilit tegyünk.

Termékeink